Pratite nas:

SDP Rovinj održao izvještajno – tematsku konvenciju

Maria Blažina SDP Rovinj konvencija 2023

Članovi rovinjskog SDP-a u subotu, 9. prosinca proveli su godišnju izvještajno-izbornu konvenciju. O najvažnijim odlukama izvijestila nas je predsjednica gradske organizacije SDP-a dr. sc. Maria Blažina.

Gradska organizacija upoznata je s radom Gradskog odbora SDP-a Rovinj te je jednoglasnim prihvaćanjem Izvješća za 2023. godinu potvrdila svoje odobravanje dosadašnjih aktivnosti. SDP Rovinj uključen je u rad Gradskog vijeća  Grada Rovinj-Rovigno s četiri vijećnika. Zbog rastućeg obima aktivnosti u posljednje vrijeme jednoglasno smo usvojili odluku o proširenju Gradskog odbora SDP-a Rovinj te uključenju u njegov rad kolege Ivice Pavića koji je do sada pokazao veliku aktivnost u raznim radnim tijelima Gradskog vijeća.

Pored osnovnih političkih aktivnosti u radu Gradskog vijeća SDP Rovinj aktivno sudjeluje u društvenom životu Grada kroz organizaciju Humanitarne akcije za Zakladu Ana Rukavina, darivanje sugrađanki cvijećem povodom Dana žena, te obilježavanja značajnih datuma u sjećanje na antifašističku borbu u Istri i diljem Hrvatske.

Među počasnim gostima Konvenciji je prisustvovao Branko Oplanić, predsjednik Saveza udruga antifašista Istarske županije. Osvrnuli smo se na sadašnje i buduće aktivnosti na promicanju antifašističkih vrijednosti u kulturnom životu Rovinja, te sudjelovanja na obilježavanju značajnih datuma, primjerice sudjelovanja naše delegacije na obljetnici odlaska organizirane grupe partizana iz Rušnjaka u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom Joakima Rakovca, obljetnici proboja logoraša iz ustaškog logora Jasenovac i brojnim drugim.

Saborska zastupnica dr. sc. Sanja Radolović zahvalila se članstvu na dosadašnjoj podršci u radu, te naglasila važnost našeg zajedništva i ustrajnosti u borbi za pravo malog čovjeka na dostojanstven život i dostojanstvenu mirovinu stečenu na plodovima svog minulog rada. Na njene riječi nadovezala se rasprava o ekološkim problemima, onima regionalne prirode vezanim uz Kaštijun i onima koji uzrokuju sve veće probleme diljem cijele Hrvatske. 

U raspravi su zajedno s našim rovinjskim članovima sudjelovali i Vili Bassanese, predsjednik SDP Istarske županije i Danijel Ferić član glavnog odbora SDP-a Hrvatske. Rovinjski SDP usuglasio se oko konstatacije kako dosadašnji dugogodišnji politički uzročnik problema lošeg gospodarenja otpadom ne može ponuditi kvalitetno rješenje istog tog problema, kako na lokalnoj tako ni na nacionalnoj razini.

Sanja Radolović
Vili Bassanese
Sudionici konvencije